27. kesä, 2021

Ajatusmaailman hallintaa

Meillä jokaisella on ajatusmaailma, mielen maailma, jossa operoimme kaikenlaista kuten esim. suunnittelemme asioita, harkitsemme erilaisten vaihtoehtojen välillä ja teemme päätökset, miten toimimme elämässämme. Ajatuksissamme voimme myös tehdä synkempiäkin valintoja kuten vihata, katkeroitua, jne. 

Ajatusmaailmamme näkee vain Jumala. Sielunvihollinen ei näe ajatusmaailmaamme, koska se on luotu olento. Sielunvihollinen tosi syöttää meille yhtä ja toista ajatusta, mutta se ei näe ajatuksiamme. Ajatusmaailmamme tulee syöttöjä siis Jumalalta ja sielunviholliselta sekä tietysti myös omalta sielultamme ja  lihaltamme. Meillä jokaisella on ajatusmaailmassamme menossa taistelu, sillä hyvä ja paha taistelevat siellä. Mitä enemmän olemme kyllästettyjä Jumalan hyvällä sanalla, sitä enemmän se täyttää mielemme ja Pyhä Henki saa antaa uskon sieltä. Mitä enemmän liha saa hallita mieltämme, sitä enemmän myös lihan teot alkavat näkyä elämässämme. Uskovan tulisi elää hengen mukaan, eikä lihan mukaan:

"Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää." (Room. 8: 13)

Raamattu antaa meille jokaiselle hyvän neuvon, mitä ja miten tulisi ajatella:

"...kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa...niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne." (Fil. 4: 8.)

Nämä jakeet on hyvä muistaa, kun negatiiviset ajatukset vyöryvät ajatusmaailmaan. Jokainen meistä voi tietoisesti vastustaa kielteisiä ajatuksia  ja siirtää ajatukset myönteisiin asioihin.

"...mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.(Jaakob 4: 7)

Jeesus vastusti perkelettä Jumalan sanalla ja se on myös miedän aseemme. Siksi meidän tulee lukea (tai kuunnelle youtubesta!) Jumalan sanaa, jotta se juurtuisi meihin ja voisimme sanalla vastustaa sielunvihollisen syöttämiä ajatuksia. Voimme myös sanoa sille ääneen: Vaikene ja väisty!

Kielillä puhumisesta on myös paljon hyötyä: puhu paljon ääneen kielillä!

27.6.2021 HL

Jaa tämä sivu