9. kesä, 2020

ANTI-ISRAELISMI NOSTAA PÄÄTÄÄN

Eilen tuli postissa ICEJ:n lehti Sana Jerusalemista, jossa Jani Salokangas, Suomen osaston toiminnanjohtaja, kirjoittaa Tanskan Raamattuseuran uudesta raamatunkäännöksestä uskomattomia asioita.

"Tämä uusi käännös näyttää pyyhkivän kanssallisen Israelin kokonaan pois Raamatusta, varsinkin Uudesta testamentista." (Salokangas)

Kyseessa on suorastaan Raamatun vääristäminen ja senrusoiminen kuten myös ICEJ:n Tanskan osaston johtaja kirjoittaa artikkelissa. Artikkelissa kerrotaan ja annetaan esimerkkejä siitä, miten käännöksestä on poistettu kirjaimellisesti Israel ja muutettu joksikin muuksi. Otetaan artikkelista muutama esimerkki:

Ps. 12:4: "Katso, Hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku..."

Raamattu 2020: "HÄn, joka pitää meistä kaikista huolta, ei torku eikä nuku..."

Room. 9:4: "Ovat israelilaisia..."

Raamattu 2020: "Ovat juutalaisia..."

Room. 11:26: "Ja niin kaikki Israel on pelstuva"

Raamattu 2020: "Ja niin kaikki juutalaiset ovat pelastuva"

Tanskan Raamattuseura on siis kirjaimellisesti poistanut Israelin nimen Raamatusta, kirjoittaa Salokangas. Uuden testamentin käännöksessa on enää yksi kohta, missä Israel on mainittu ja noin 60 kertaa sana on poistettu.

Tanskan Raamattuseuran selitys tälle käännökselle on seuraava: "...tavoitteena on tehdä Raamatusta entistä helppolukuisempi sellaisille, jotka lukevat Raamattua ensimmäistä kertaa ilman aiempaa taustaa...tavoitteena on antaa uusille lukijoille mahdollisuus kokea Jumalan rakkauden sanaa ymmärrettävällä tavalla." 

Salokangas kirjottaa myös muista käännöksen ongelmista kuten mm. synnin ja armon sanojen muokkaamisesta "ymmärrettävämmäksi".

Jumalan asettama liitto Abrahamin kanssa on Raamatun sanan mukaan ikuinen. Paavali käyttää Roomalaiskirjeessä tämän asian selittämiseen kolme lukua. Jumala ei muutu ja Hän pitää liittonsa!

Tätä uutta käännöstä ei ole vielä hyväksytty käyttöön Tanskan evankelisluterilaisessa kirkossa, joten RUKOILLAAN että niin ei tapahdu ja tämä käännös hävitetään!

Armahda Herra!

9.6.2020 HL

Jaa tämä sivu