17. heinä, 2019

Unelmat

Haluan heti aluksi kysyä sinulta, onko sinulla unelmia tai haaveita tulevaisuutesi suhteen? Saatat heti pohtia, mikä on unelma. Unelma on joku toivottu asiantila tulevaisuudessa, joka ei vielä tänään ole totta, mutta sinä toivot, että se toteutuisi. Saatat esimerkiksi unelmoida, että pääsisit jollekin matkalle, saisit ystäviä, voisit opiskella, tms. tärkeitä asioita. On todella hienoa, että voimme haaveilla ja unelmoida tulevaisuuden asioita. Voidaankin sanoa, että ihminen ilman unelmia ja tulevaisuuden toiveita voi olla aika toivottomassa tilanteessa.

Unelmien toteutuminen riippuu elämässä monesta asiasta, joihin emme itse välttämättä voi aina vaikuttaa, sillä elämässä voi tulla eteen yllättäviä asioita. Unelmoinnissa on kyse myös toivosta, sillä unelmoinnissa toivomme jonkun ihanan asian tapahtuvan. Toivo on elämässä hyvin tärkeää, sillä se antaa elämään myönteisiä tunteita. Toivon vastakohta on epätoivo. Siinä tilassa ihminen ei näe elämässään mitään toivoa.

Minä olin nuorena aika epätoivoisessa tilassa, enkä nähnyt missään mitään toivoa suhteessa omaan tulevaisuuteeni. Tämä johtui siitä, että olimme hyvin köyhiä, vanhempani olivat eronneet ja koin, että minua ei kukaan oikeasti rakastanut. Olin hyvin yksinäinen. Löysin Jeesuksen elämääni kun oli 16 v ja silloin voisi sanoa, että ajattelumaailman muuttui täysin, sillä löysin elämääni toivon. Raamatussa sanotaan: Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon! Minun sydämessäni heräsi toivo. Minun elämäni ei olekaan toivotonta, sillä Jeesukselle on kaikki mahdollista. Aloin haaveilla opiskelusta yliopistossa, mutta eronneet vanhempani eivät tukeneet minua millään tavalla opiskelussa. Siihen aikaan ei ollut kännyköitä, tietokoneita, verkkokursseja eikä webinaareja. Ei ollut mitään mahdollisuutta saada mistään rahoitusta opiskelulle.

Taivaan Isä näki sydämeni haaveen ja johdatti eri asioiden kautta niin, että loppujen lopuksi sain ensin opiskella sairaanhoitajaksi ja muutama vuosi sen jälkeen pääsin yliopistoon ja opiskelin siellä kaikki kolme tutkintoa, mitä Suomessa voi opiskella, tohtoriksi asti. Jeesus antoi minulle tulevaisuuden ja toivon! Ne elämän lähtökohdat, jotka minulla olivat, eivät olleet sellaiset, että olisin voinut opiskella, mutta Jeesus näki unelmani ja Hänellä oli suunnitelma minun elämälleni. Jos en olisi antanut elämääni hänelle, niin en tiedä missä olisin nyt.

Kaikki unelmat eivät aina toteudu, koska Jeesus tietää mikä on meille itse kullekin parasta. Hänellä on hyvä tahto sinua ja minua kohtaan. Hän haluaa olla mukana sinun elämässäsi, sinun unelmissasi.

Jeesus sanoo myös sinulle tänään: Minä annan sinulle tulevaisuuden ja toivon. Mahdotonkin asia voi tulla mahdolliseksi Jeesuksen kanssa.

Anna unelmasi Jeesukselle tänään. Hän voi tehdä niistä totta tai sitten hän näyttää sinulle vielä paremman suunnitelman, joka on tehty juuri sinua varten. Jeesus on kiinnostunut siitä mitä sinä Unelmoit!

17.7.19 HL

Jaa tämä sivu