5. touko, 2019

Odota ja rauhoitu

Odota yksin Jumalaa hiljaisuudessa, minun sieluni, sillä häneltä tulee minun toivoni (Ps. 62: 6).

Kuinka vaikeaa onkaan tässä kiireisessä maailmassa odottaa ja hiljentyä, kun joka puolella vaaditaan tehokkuutta ja tuloksellisuutta. Uskovan ihmisenkin on todella helpoo mennä omassa hengellisessä elämässään tehokkuuden noidankehään, missä uskoa suoritetaan. Ahkeruudessa, vastuun kantamisessa ja hyvien tekojen tekemisessä ei ole mitään väärää, päinvastoin. Ainainen suoritusten tekeminen voi kuitenkin olla este sille, että emme osaa rauhoittua ja olla tekemättä mitään. Tässä suorittamisessa on se vika, että siinä ei koska tule sellaista levon hetkeä, missä voisi rauhassa antautua Jumalan hengen kuuntelemiseen, antaa aikaa Herralle ja siten odottaa Häntä.

Miten vaikeaa onkaan odottaa tekemättä mitään - odottaa vain Herraa, palvoa Häntä, sulkea silmänsä ja kuunnella...

Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle (Mt. 6: 6).

Jokainen Jeesuksen oma tarvitsee henkilökohtaisen suhteen Herransa kanssa. Suhdetta rakennetaan kaikkein parhaiten olemalla yhdessä rakastamansa henkilön kanssa. Suhde ei rakennu, jos tapaa toisen henkilön vain satunnaisesti tai silloin, kun silmät ovat jo puoliunessa nukkumaan mentäessä. Mitä itse ajattelisit, jos joku henkilö, joka sanoo rakastavansa sinua, antaisi sinulle aikaa viisi minuuttia päivässä ja kaiken muuan ajan touhuaisia muiden ihmisten ja harrastusten parissa? Nuo ovat kyllä kaikki hyviä asioita, mutta se mihin me aikamme käytämme, kertoo myös sen, mitä me arvostamme eniten.

Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua (Joh. 10: 27).

Mitä enemmän vietämme aikaa Herran yhteydessä, sen paremmin kuulemme hänen äänensä ja päinvastoin, mitä vähemmän aikaa vietämme Herran kanssa, sitä heikoimmin kuulemme Hänen äänensä.

Herra haluaa olla sinun kanssasi läheisessä suhteessa ja Hän kutsuu sinua kammioon rauhoittumaan, lepäämään ja kuuntelemaan.

HL 5.5.2019

Jaa tämä sivu